На зимову Олімпіаду поїдуть троє санкарів з Львівщини

Новини 15 Січня, 2018 36

Фото "ЛП"

Троє санкарів Львівщини візьмуть участь у змаганнях ХХІІІ зимових Олімпійських ігор-2018

Тренерський штаб національної збірної команди України з санного спорту вже оприлюднив остаточний склад команди для участі у змаганнях ХХІІІ зимових Олімпійських ігор, що відбудуться упродовж 9 – 25 лютого 2018 року у південнокорейському Пхьончхані, інформує ЛОДА.

Загалом у олімпійській програмі з санного спорту буде розіграно чотири комплекти нагород, за кожен з яких будуть змагатися п’ятеро представників України, в т.ч. й троє вихованців львівської школи санного спорту.

Зокрема, в одномісних санях змагатимуться львів’яни Олена Стецьків (1994 р.н.) серед жінок та Антон Дукач (1995 р.н.) серед чоловіків. У змаганнях двомісних саней серед чоловіків на льодовій трасі в Пхьончхані виступить «синьо-жовтий» дует у складі Олександра Оболончика (Тернопільська область) та Романа Захарківа (1991 р.н.) (Львівська область), для якого Олімпіада стане вже третьою у спортивній кар’єрі. Окрім них Україну представлятиме ще один представник Тернопільщини Андрій Мандзій у чоловічих одномісних санях.

Україна буде представлена на олімпійському турнірі також і в командній естафеті. Кожна команда-учасниця формується з чотирьох учасників – по одному чоловічому і жіночому екіпажу та двомісні чоловічі сани, результати проходження траси кожного з яких додаються. Зауважимо, що на Олімпіаді-2018 боротьбу за медалі в естафеті вестимуть 13 команд.

Тренерський склад збірної команди України також буде львівським: планується, що до Південної Кореї вирушать Тарас Гарцула, Володимир Вахрушев та Олег Жеребецький.

Коментарі

Позначки: