На зимові паралімпійські ігри до Китаю вирушать два спортсмени з Львівщини

Новини 01 Квітня, 2021 99

На зимові паралімпійські ігри до Китаю вирушать два спортсмени з Львівщини, які тренувалися в комунальному закладі обласної ради "Інваспорт"

Біатлоністи Василь Кравчук зі Сколівщини та Павло Баль з Мостищини потрапили в першу десятку світового рейтингу лижників та біатлоністів з інвалідністю, у зимовому змагальному сезоні 20\21.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

Ця перемога гарантує обом представникам Львівського регіонального центру “Інваспорт” отримання ліцензії на участь в паралімпійських іграх, які відбудуться наступного року в Китайській Народній Республіці.

Керівник комунального закладу Львівської обласної ради – Львівського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Володимир Любіжанін розповів, що критерієм рейтингу був результат оцінювання двох етапів кубків світу з лижних перегонів та біатлону. Загалом на паралімпійські ігри потраплять 17 сильніших спортсменів.

“Наші хлопці, представники “Інваспорту”, завершують сезон у першій десятці, що є дуже потужно та передбачає однозначне потрапляння на Паралімпіаду”, – підтвердив Любіжанін.

Він кілька років тренує Василя Кравчука, який звернувся в “Інваспорт” переживши важку аварію. У цьогорічному рейтингу Василь зайняв переможне третє місце. Павло Баль, переживши ампутацію кінцівок, виборов 7 позицію світового рейтингу. Його наставником у цьому виді спорту є Богдан Добрянський.

Вітаємо колектив Львівського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» з успіхом та бажаємо спортсменам майбутніх перемог на міжнародних спортивних змаганнях.

Коментарі

Позначки: ,