На звання найкращої претендують майже 500 книг видавництв Львівщини

Новини 07 Травня, 2021 68

Департамент комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОДА завершив збір заявок на конкурс «Кращі книги Львівщини». Загалом за звання найкращої «змагатимуться» майже 500 книг виготовлених львівськими видавництвами, пише Четверта студія.

Як розповіли у департаменті цьогоріч участь у конкурсі могли брати книги видані не раніше 2019 року. Відтак, найбільше заявок подали за напрямками дитячої та художньої літератури, а також науково-популярних творів.

«Основною метою конкурсу є визначення кращих регіональних книжкових видань за їх художнім рівнем та поліграфічним виконанням, популяризації здобутків вітчизняного книговидання, стимулювання поповнення асортименту української книжкової продукції для забезпечення потреб усіх соціальних груп населення області виданнями з різних галузей знань державною мовою»,-  зазначають у департаменті.

Загалом у конкурсі братимуть участь 19 видавництв зареєстрованих на теренах Львівської області. Найбільше поданих заявок від видавництв «Апріорі», «Астролябія», «Свічадо», «Видавництво Старого Лева», «Літературної агенції «Піраміда».

Так, упродовж 30 днів Громадська експертна рада, що створюється при департаменті як постійний консультативний колегіальний орган, проводитиме відбір книжкових видань шляхом рейтингового голосування.

Особливістю цьогорічного конкурсу стане номінація «Краща книга Львівщини».  Її оберуть за кількістю балів від членів Експертної ради.

Книжкові видання, які переможуть у конкурсі, надалі закуплять за кошти обласного бюджету. Частину закуплених тиражів передаватимуть культурно-просвітницьким товариствам, українським громадам за кордоном, громадським організаціям області та іншим установам для забезпечення їх читацьких потреб.

Довідково:

Львівщина займає 3-тє місце в Україні за кількістю випущених найменувань книжкової продукції та виготовлених книг. За даними Книжкової палати України, у 2020 році видавництва Львівщини виготовили 14999 найменувань книжкової продукції загальним тиражем понад 1468 тисяч примірників, поступившись лише м. Києву та Харківщині.

Коментарі

Позначки: ,