На Золочівщині громаді повернуто землі сільськогосподарського призначення

Новини 19 Березня, 2024 27

На Львівщині вартість паю вдвічі вища за середню по Україні

завдяки прокуратурі

Золочівською окружною прокуратурою забезпечено реальне виконання рішення суду – розірвано договір оренди землі, стягнуто орендну плату та повернуто землю у розпорядження громади.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Мова йде про земельну ділянку сільськогосподарського призначення із видом використання як пасовище. Остання знаходиться в межах Золочівської територіальної громади загальною площею понад 76 га.

Встановлено, що аграрне підприємство, яке взяло в оренду землю, понад рік не сплачувало орендну плату. Окрім цього, підприємство без погодження міської ради передало вищевказану земельну ділянку в суборенду товариству, яке використовувало її не за цільовим призначенням. Суборендар розорав пасовище та засіяв його соєю.

Відтак, ці порушення стали приводом для пред’явлення Золочівською окружною прокуратурою позову, який суд задоволив в повному обсязі.

На даний час рішення суду реально виконано –до Держреєстру речових прав на нерухоме майно внесено відомості про припинення права оренди вищевказаної земельної ділянки та повернуто її у комунальну власність.

Коментарі

Позначки: ,