На Житомирщині захворіли парафіяни церкви, куди ходила українка, яка померла від коронавірусу

Новини 16 Березня, 2020 1 910

Фото: "Ліга.нет"

Будинок, де живуть рідні жінки, а також місця її лікування посилено охороняються правоохоронцями

Коронавірус в Україні призвів до першої смерті 13 березня. Загибла від COVID-19 71-річна жінка в Радомишлі повернулася з Польщі 1 березня і з тих пір контактувала з багатьма людьми, в тому числі 8 березня відвідувала місцеву церкву. Стало відомо, що п’ятеро місцевих жителів, які ходили з загиблою в одну церкву, звернулися до медиків з підозрілими симптомами.
Як пише “Четверта студія” з посиланням на РІСУ, про це інформує РБК-Україна.

Варто відзначити, що у Радомишлі оголосили надзвичайну ситуацію. Призупинено рух транспорту і роботу всіх ринків. Будинок, де живуть рідні жінки, а також місця її лікування посилено охороняються правоохоронцями.

П’ятеро людей, що ходили з померлою від коронавіруса жінкою в церкву, поскаржилися на високу температуру і нежить.

“Три людини зараз на самоізоляції, з приводу двох людей ми приймаємо рішення. Можливо, вони будуть госпіталізовані”, – прокоментувала головний лікар Радомишльської ЦРЛ Наталія Вітінська, пише ТСН.

“Що відомо про можливі контакти хворої: вона поверталась із Польщі через Львів 1 березня. Вже 3 березня звернулась до медиків, скаржилась на високий тиск. З хати виходила і церкву відвідувала. ЇЇ оточення –  це 10 людей родини, з  них двоє дітей. А ще 12 медиків, які оглядали жінку.  Частину з них відправили додому на самоізоляцію, частину помістили у бокси. У місті ввели надзвичайний стан”, – інформує ТСН.

“Обмежена діяльність  місць великого  скупчення людей,  це стосується розважальних  закладів, садочки і  школи, це соціальні заклади, такі як пенсійний, совбез, пересування людей в маршрутках  обмежено, в зв’язку з  тим, що  це близький контакт людей”, – каже голова Радомишльської  РДА Віктор Пулковський.

На в’їзді та виїзді з міста усім водіям та пасажирам міряють температуру. Закрили ринок і більшість державних установ, де ведуть приймання громадян. На вулиці нині мало людей. Перехожі у захисних  масках. Будинок, де жила хвора жінка, нині під  охороною поліції. Сусіди дуже налякані.

Крім того, стало відомо, що після повернення в Україну хвора зверталася до лікаря зі скаргами на високий тиск. 3 березня її перевірили і відпустили додому. Медиків, які контактували з нею, самоізолювали, а частину з них помістили в бокси.

На вулиці дуже мало людей, перехожі в захисних масках. На обсервації в Радомишлі зараз перебувають шість родичів померлої жінки, і четверо її гостей. Крім того, двоє гостей з Києва відправили на обсервацію.

Нагадаємо, що в групу ризику захворювання коронавірусом входять літні люди, а також люди з хронічними хворобами (діабет, захворювання серця і легенів).

Як повідомлялося,71-річну жительку Радомишля, яка померла в лікарні через коронавірус, 14 березня похоронили без присутності рідних, які перебувають на самоізоляції. Родичі дали дозвіл на поховання.

Про це на своїй сторінці у Facebook 14 березня написав голова Житомирської ОДА.

«Стосовно поховання померлої від коронавірусної інфекції: жінку було поховано близько 11 години, за погодженням близьких, що перебувають в самоізоляції. Поховання відбулося на центральному цвинтарі в Радомишлі. Ми дотрималися усіх необхідних рекомендацій, на кожному із етапів відбувався дезінфекційний процесс», – зазначив Віталій Бунечко.

Нагадаємо, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. В інфекційному відділенні Радомишльської районної лікарні 13 березня вдень жінка померла. Зазначимо, що інфікована коронавірусом жінка проживала в Радомишлі в приватному будинку, 8 березня відвідала церкву, станом на 12 березня було встановлено 26 її контактів: ці люди з 12 березня перебувають на обсервації. До лікарні у Радомишлі зі скаргами на високу температуру звернулися ще 5 людей, які контактували у церкві з померлою від коронавірусу З Житомира до Радомишля через коронавірус скасували автобусні рейси, в’їзд і виїзд на автомобілях не забороняють.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,