На Жидачівщині виявили звалище залишків одягу (ФОТО)

Новини 25 Травня, 2020 1 776

Фото: Держекоінспекція у Львівській області

На території колишнього паливного складу

У Жидачівському районі виявлено незаконне розміщення та захоронення відходів.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на Держекоінспекцію у Львівській області, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Львівської області в рамках кримінального провадження спільно з представниками правоохоронних органів проведено заходи державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території м. Жидачева та Бережницької сільської ради Жидачівського району.

В ході проведення держконтролю на території колишнього паливного складу на твердому покритті встановлено факт несанкціонованого розміщення твердих побутових відходів та залишків одягу на загальній площі 400 м2. Також зафіксовано місця захоронення в ґрунт твердих побутових відходів на загальній площі 1729 м2. У зв’язку цим відбувається негативний вплив на довкілля та створюється можлива небезпека для здоров’я людей.

Інспекцією вживаються заходи щодо розрахунку завданої довкіллю шкоди за забруднення та засмічення земельних ресурсів. Спеціалістом відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрано проби ґрунту для визначення вмісту забруднюючих речовин.

Коментарі

Позначки: , , ,