На залізницях Львівщини трапилось 15 ДТП

Новини 31 Липня, 2019 253
На залізницях Львівщини трапилось 15 ДТП. Фото: відкриті джерела.

На залізницях Львівщини трапилось 15 ДТП. Фото: відкриті джерела.

Львівська магістраль закликає водіїв неухильно дотримуватися правил дорожнього руху на залізничних переїздах

Із початку 2019 року на залізничних переїздах регіональної філії «Львівська залізниця» зафіксовано 15 дорожньо-транспортних подій (ДТП), що на 2 випадки більше, ніж за аналогічний період минулого року. Унаслідок аварій на перехрестях автошляхів із коліями травмовано 12 осіб, із них 2 – смертельно.  Про  це пише прес-служба Львівської залізниці.

Відповідно до результатів аналізу стану безпеки дорожнього руху, всі ДТП на залізничних переїздах трапилися з вини водіїв автотранспорту, що грубо порушили правила дорожнього руху.

Такий випадок трапився вранці минулої суботи, 27 липня, на залізничному переїзді перегону Калинів – Рудки. Водій легкового автомобіля Opel «Vectra» знехтував попередженням світлової та звукової сигналізації про наближення поїзда та виїхав на залізничний переїзд, до якого наближався приміський поїзд сполученням Сянки – Львів. Машиніст поїзда зреагував на вчинок порушника, застосувавши екстрене гальмування, проте через малу відстань до несподіваної перешкоди зіткнення уникнути не вдалося.

На жаль, у цьому випадку людська неуважність та легковажність призвели до трагедії. У ДТП водій легковика зазнав смертельних травм, а пасажирку авто було госпіталізовано.

Унаслідок аварії зазнала пошкоджень і техніка та елементи інфраструктури. Електропоїзд потребуватиме поточного ремонту, а от автомобіль порушника ремонту не підлягає.

Залізничники Львівської магістралі занепокоєні безвідповідальністю окремих водіїв, що призвела до збільшення кількості ДТП на переїздах, тому вкотре закликають автолюбителів цінувати власне життя та життя залізничників і пасажирів – бути уважними й обережними під час перетину колії на переїздах та неухильно дотримуватися правил дорожнього руху.

Коментарі

Позначки: , ,