На Закарпатті затримали трьох зловмисників, які за $7,5 тис незаконно переправляли за кордон призовників

Новини 04 Червня, 2022 104

Затримали помічників фігуранта після посадки заявника на поїзд сполученням «Львів – Варшава»

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону викрито та повідомлено про підозру 47-річному жителю Закарпаття, а також двом його спільникам зі Львова, які організували незаконний перетин українсько-польського кордону  особою, яка підлягає мобілізації (ч.3 ст.332 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на відділ з питань інформаційної політики Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Слідством встановлено, що чоловіки оцінили свої послуги у 7,5 тис доларів США, за які надали військовозобов’язаному медичну довідку медико-соціальної експертної комісії про інвалідність та обіцяли забезпечити безперешкодне проходження прикордонної перевірки. 

Затримали помічників фігуранта після посадки заявника на поїзд сполученням «Львів – Варшава», а його самого – у порядку ст.208 КПК України – під час отримання від матері призовника понад 7 тис доларів США та 5 тис грн.

На цей час, за клопотанням спецпрокурорів, усім трьом зловмисникам Ужгородський міськрайонний суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Водночас встановлюється причетність до злочину посадовців ДПС України.

За вчинене правопорушникам загрожує від 7 до 9 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Слідчо-оперативні заходи здійснювались за матеріалами Управління стратегічних розслідувань Закарпатської області спільно із слідчими Головного управління Нацполіції у Закарпатській області.

Коментарі

Позначки: