На Закарпатті викрили банду (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 31 Травня, 2021 1 181

На Закарпатті викрили банду

Вчиняли розбій, викрадення людей, автоугони: Зловмисник прибув до Львова рейсом з Туреччини

Поліція Київської області провела на Західній Україні масштабну спецоперацію. Правоохоронці затримали 7 учасників злочинної організації, які підозрюються у вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів на території Закарпатської області. У містах Львів та Мукачево правоохоронці провели 23 обшуки, задіяли 60 екіпажів поліції.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу поліції Закарпаття.

Учасники злочинного угруповання «спеціалізувалися» на розбоях, торгівлі зброєю, контрабанді, продажі наркотиків, а також викраденні людей. Мукачівська злочинна організація являла собою організоване стійке ієрархічне об’єднання, яке систематично та цілеспрямовано займалося злочинною діяльністю.

Викрили злочинну організацію працівники управління карного розшуку та слідчого управління поліції Київщини спільно з працівниками поліції Львівщини та Закарпаття за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури, а також із залученням спецпризначенців.

Всі фігуранти злочинного угруповання – мешканці Закарпаття віком від 25-ти до 46-ти років, спортивної статури, володіють навичками бойових мистецтв. Наразі поліція перевіряє причетність вказаних осіб до викрадення відомого мукачівського репера у вересні 2020 року, а також низки збройних сутичок.

29 травня у львівському аеропорту правоохоронці затримали 41-річного організатора групи. Встановлено, що чоловік раніше судимий за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Зловмисник прибув до Львова рейсом з Туреччини. Ще одного координатора угруповання правоохоронці затримали на кордоні з Польщею.

Під час обшуків поліцейські вилучили понад 50 одиниць вогнепальної зброї, 15 одиниць автоматичної зброї, 2 помпові рушниці, 10 пістолетів системи «ПМ», 5 пістолетів «Форт-17», 5 пістолетів ТТ, 6 гранат, понад 40 магазинів, набої, пристрої для безшумної стрільби.

У зловмисників виявили цілий арсенал холодної зброї в кількості 100 штук, тепловізори, радіостанції, gps-трекери, спецодяг та бронежилети, які фігуранти використовували у своїй злочинній діяльності.

За місцем мешкання учасників злочинної організації виявили також  дорогоцінні швейцарські годинники, золоті прикраси, коштовності та валюту, здобуту злочинним шляхом. У зловмисників вилучили 6 транспортних засобів, у тому числі преміумкласу «Mercedes» та «Audi», які використовувалися під час підготовки та безпосереднього вчинення злочинів.

Крім того, поліція вилучила у злочинної групи 800 грамів наркотичних засобів.

Наразі 7 осіб, у тому числі організатор, затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Фігурантам повідомлено про підозру за цілою низкою статей: створення злочинної організації, незаконне позбавлення волі, розбій, незаконне заволодіння транспортним засобом. (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України). Вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів.

За скоєне їм загрожує до 15-ти років позбавлення волі із конфіскацією майна. Також проводиться перевірка причетності фігурантів до вчинення аналогічних злочинів на території України.

Коментарі

Позначки: