На Закарпатті волонтери вчать ромів угорських пісень (ФОТО)

Новини 19 Січня, 2021 1 413

Фото: ФБ/UNICEF Ukraine

Сім’ї ромів в Україні виявилися особливо вразливими перед пандемією COVID-19 через обмежений доступ до засобів гігієни, чистої води, електрики, а також унаслідок високого рівня бідності.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє UNICEF Ukraine у ФБ.

Як зазначається, у 2020 році Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та благодійна організація NEEKA Ukraine забезпечили 20 тисяч осіб у 32 поселеннях ромів у Закарпатській області гігієнічними наборами та встановили у дворах пластикові бачки для вмивання та миття рук.

Одним із найважливіших компонентів проєкту була велика роз’яснювальна кампанія з інформування мешканців ромських поселень про COVID-19 та профілактику захворювання. ЮНІСЕФ та партнери поширювали буклети і розвішували плакати, проводили інтерактивні заходи для дітей і дорослих, на яких у простій та цікавій формі розповідали, як захистити себе й оточення від загроз пандемії.

«Найбільше нашим дітям сподобалося співати пісню під час миття рук. Волонтери навчили їх слів угорської пісеньки, яка як раз триває 60 секунд», — розповідає староста ромської громади Йосиф Папп.

«Проєкт реалізовано за фінансової підтримки американського народу, наданої у рамках проекту Агентства США з міжнародного розвитку USAID Ukraine – USAID Україна», – зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, у Львові змусили повзати навколішках рома, якого підозрюють у крадіжці.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,