На Закарпатті прикордонники збагатились “крилатим помічником” (ВІДЕО)

Новини 16 Грудня, 2020 327

Сигарети

Активні заходи спрямовані на припинення протиправної діяльності у прикордонні примушують контрабандистів відмовлятись від звичних для них незаконних заробітків, проте деякі зі зловмисників не полишають спроб обійти закон. У пошуках нових шляхів подолання інженерних перешкод вздовж лінії кордону, пачкарі намагаються переправляти тютюнові вироби використовуючи малі літальні апарати.

Про це інформує прес-служба ДПСУ, пише Четверта студія.

Два дні тому на українсько-румунській ділянці кордону прикордонники Мукачівського загону позбавили «малу авіацію» контрабандистів однієї одиниці техніки, гексакоптера. Ще один безпілотник виявили військовослужбовці відділення «Вилок» учора ввечері на кордоні з Угорщиною при відпрацюванні інформації оперативно-розшукового відділу Мукачівського загону щодо ймовірної протиправної діяльності.

Шум літального апарату прикордонники почули під час патрулювання кордону. З метою недопущення порушення правил використання повітряного простору наряд здійснив два постріли з сигнального пістолета, після чого вдалось зафіксувати падіння безпілотника. За 100 метрів від кордону, військовослужбовці виявили квадрокоптер та прив’язаний до нього пакунок з двома сотнями пачок сигарет без акцизних марок України.

Про факт виявлення ознак кримінальних правопорушень, прикордонники надіслали повідомлення до Закарпатської обласної прокуратури, ГУ Нацполіції та ГУ ДФС в Закарпатській області.

Коментарі

Позначки: , , ,