На Закарпатті посилюють охорону кордону – щоб стримати “нелегалів”

Новини 14 Листопада, 2017 21

Ілюстративне фото

Понад сотня людей особового складу, службові собаки та понад 30 одиниць техніки прибули зі Львова

Посилення резервів прикордонникам потрібне у зв’язку із значним збільшенням потоку нелегальної міграції. Про це кореспонденту Укрінформу в коментарі повідомила прес-секретар Чопського прикордонного загону Олена Трачук.

«На Закарпаття із загону резервів голови Служби (Держприкордонслужби – ред.) із Києва та командувача ЗхРУ зі Львова по кордону прибуло підсилення – понад сотня людей особового складу, службові собаки та понад 30 одиниць техніки. Посилення резервів прикордонникам потрібне у  зв’язку із значним збільшенням потоку нелегальної міграції на Закарпатті – на 80% у порівнянні із минулим роком», – сказала Трачук. Також вона повідомила, що у Чопському загоні вражені ростом кількості нелегальних мігрантів.

«Якщо у минулому році у період із літа по осінь ми затримали 161 особу, то в цьому році за цей же період – 289 чоловік. Цьогорічна тенденція – мігрантів переправляють за кордон великим групами, по 12-25 чоловік. Затримують їх також сусіди – угорці та словаки», – сказала Трачук.

Відтак, сьогодні, 14 листопада, о 12-тій годині відбудеться спільне шикування службовців, що прибули для підсилення закарпатського кордону. Вони заступають для спільного несення служби на кордоні у рамках заходів із посилення охорони держкордону України.

Коментарі

Позначки: ,