На Закарпатті лабораторно підтвердили наявність коронавірусного штаму “Дельта” (ВІДЕО)

Новини 14 Липня, 2021 52

Фото ілюстративне. Джерело: : "НЕО Радіо"

“Дельту” виявили у закарпатців, які повернулися з Росії

У Закарпатській області медики підтвердили два нові випадки зараження “індійським” штамом коронавірусу.

Як пише “Четверта студія”, про це на своєму Телеграм-каналі повідомив журналіст Віталій Глагола, наголосивши, що цю інформацію підтвердив головний лікар обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк.

«Мова йде про родину, яка повернулися на Закарпаття із Росії. Це родина, яка приїхала в область із Санкт-Петербургу до родичів. Чоловік раніше перехворів на «Дельта» штам в Росії, а от його дружина вже хворіла тут і два тижні провела в реанімації інфекційної лікарні. Крім того із такими ж симптомами в лікарню потрапили і батьки цього закарпатця. Найімовірніше вона заразилась від чоловіка, а його батьки вже від нього. Дуже важко проходило лікування. Саме тому ми направили їхні аналізи на Київ, а вже звідти їх направили на дослідження в Європейську лабораторію, де сьогодні підтвердилинаявність у наших пацієнтів штаму “Дельта”, – розповів головний лікар обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк.

Він додав, що наразі пацієнтки, про яких йде мова, уже виписані з лікарні та знаходяться вдома. Підтвердження прийшло по 2-х пацієнтах. Це батьки чоловіка, що приїхав із Санкт-Петербургу.

“Ми запідозрили у них саме штам “Дельта” через важкий перебіг хвороби, який у людей такого віку протікає зазвичай легше, а тут молода жінка два тижні провела у реанімації! Ну й додало впевненості те, що вони повернулися із Росії, де зараз повно штаму “Дельта”. І зразу батьки її чоловіка із такими ж симптомами до нас потрапили», – зазначив Поляк.

Біоматеріали для дослідження штаму надали надали ще 24 червня, але результати отримали тільки зараз.

 

Коментарі

Позначки: , ,