На Закарпатті горіла популярна база відпочинку, де оздоровлюються в чанах з лікувальною ропою (ФОТО)

Новини 18 Січня, 2021 488

База відпочинку "Валило" Фото: ezdimsami.com.ua

Ліквідація пожежі, яка охопила велику площу, тривала близько двох годин

На Закарпатті рятувальники ліквідували пожежу на базі відпочинку у с. Новоселиця Тячівського району.

Як пише «Четверта студія», про це повідомили у ГУ ДСНС у Закарпатській області.

Як зазначається, 17 січня о 04:20 в оперативно-рятувальну службу надійшло повідомлення про пожежу на території бази відпочинку “Валило”, що в с. Новоселиця Тячівського району.

Для її ліквідації до місця події було направлено вогнеборців 8-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Тячів, державного пожежно-рятувального поста смт Дубове та місцевої пожежної команди с. Нересниця.

На час прибуття до місця пожежних підрозділів вогонь вже охопив будівлю сауни та навіс з чанами. Загальна площа пожежі складала близько 350 кв.м.

О 05:25 займання вдалося локалізувати й о 06:00 повністю ліквідувати.

Причина пожежі та завдана матеріальна шкода встановлюються, вогнем знищено сауну, навіс та два чани. Також частково погоріла покрівля сусідньої будівлі сауни.

Жертв на пожежі немає.

Довідково. База відпочинку «Валило» розташована в самому центрі мальовничого Закарпаття у с. Новоселиця, Тячівського району. Туристична база «Валило» унікальна сама собою, оскільки на її території розміщена справжня пам’ятка історії гуцулів, яка так подобається туристам – Валило. Валило – це діжка, де з давніх-давен гуцули прали вовняні вироби, ну а зараз це місце, де можна повноцінно відпочити, оскільки гірські, криштально чисті води, які з великою силою потрапляють у валило бурлять і створюють такий собі природний гідро масаж.

На території розміщені два готелі, дерев’яні будиночки, велика кількість альтанок, мангали, дві сауни (одна з басейном), валило з славнозвісними дерев’яними бочками, чани з ропою та мінеральною сірководневою лікувальною водою.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,