На Закарпатті фіксують велику кількість порушень

Новини 26 Жовтня, 2020 112

Іванна Климпуш-Цинцадзе

На Закарпатті люди стоять в чергах по кілька годин через погано організований процес голосування. Про це заявила народна депутатка фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Явка ще не зрозуміла до кінця, скоріш за все вона буде близько 30%. Я об’їхала понад 20 різних дільниць по області і бачила, що явка невисока. Члени ДВК відзначають неактивність виборців, хоча в Ужгороді є проблеми з організацією виборів. На дільницях люди чекають по кілька годин, оскільки обмежена кількість кабінок, бюлетені складні і люди не готові легко і швидко їх заповнити. Дехто розвертається і іде з дільниці», – сказала вона.

«На дуже великій кількості дільниць погане освітлення і люди виходять з кабінки, щоб краще побачити. Це фіксується як порушення. Це проблема незабезпечення умов для голосування», – додала народна депутатка.

Крім цього Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що фіксується значна кількість фактів підкупу виборців.

«Мене турбує, що по Закарпаттю фіксують велику кількість брутальних і підкупних практик, але жодна людина, навіть не на камеру зголошується розповісти про підкуп, не зголошується написати заяву про підкуп до правоохоронних органів. А правоохоронні органи не відслідковують, що відбувається перед дільницями, хоча всюди присутні правоохоронці, які нібито відповідають за забезпечення громадського порядку», – наголосила вона.

«Ми зафіксували велику кількість технічних помилок у бюлетенях, що стане підставою для оскарження окремих результатів на окремих дільницях, і не дозволить зафіксувати реальний результат виборів», – додала представниця «Європейської Солідарності».«Практично на усіх сільських і селищних дільницях. Бачимо те, що кількість бюлетенів, яка була передана до дільниць вона не співпадала з кількістю виборців. На багатьох дільницях це було плюс 20-50, а на інших дільницях недостача. Більшість ДВК склала протоколи, будуть їх погашати. Але це свідчить про те, що недостатньо якісно були організовані вибори і це проблема влади», – додала політикиня.

Коментарі

Позначки: ,