На Закарпатті 19 дітей заявили про насильство над ними у родинах

Новини 01 Грудня, 2017 124

Ілюстративне фото

До закарпатської поліції з початку року надійшло 19 повідомлень від неповнолітніх, в яких діти просили захисту від членів своїх сімей

У всіх цих випадках поліція перевірила надану заявниками інформацію та притягнула до відповідальності їх батьків. Про це під час прямого ефіру на телеканалі «Тиса-1» розповів заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Закарпатській області Вадим Сітало.

Старший інспектор ювенальної поліції області Дмитро Дан пояснив, що на Закарпатті простежується позитивна тенденція: діти стали більше довіряти поліції і приходити зі своїми недитячими проблемами до людей у формі. На думку правоохоронця, дуже важливими в цьому процесі є постійні зустрічі працівників ювенальної превенції у навчальних закладах краю.

«Діти зустрічаються з правоохоронцями, спілкуються з ними і бачать в цих людях захист. Минулого року діти заявляли про моральне і фізичне насильство над ними більш як в 2 рази рідше. За весь минулий рік таких фактів було лише 7. Ми, ювенальна поліція, прагнемо стати порадниками та захисниками кожної дитини в області», – розповів Дмитро Дан.

Правоохоронець також наголосив на тому, що у жодному випадку із зафіксованих дітям не було нанесено серйозних ушкоджень. Мова завжди велася більше про моральний утиск та незначні фізичні покарання, проте всі батьки, що вдавалися до такої практики, понесли покарання в установленому законом порядку. В 12 з 19 випадків насильство над дітьми вчиняв батько, у 3 випадках – мати і у 4 – старші брати та сестри. Дмитро Дан також зазначив, що зараз в основному в поліцію звертаються діти віком від 13 до 18 років, повідомляють у відділі комунікації поліції Закарпатської області.

Коментарі

Позначки: ,