На заході України розпочинається довгоочікуване бабине літо

Новини 29 Вересня, 2022 1 172
Літо. Фото: відкриті джерела.

Літо. Фото: відкриті джерела.

Потепління триватиме до 6–7 жовтня

В Україні наприкінці вересня та на початку жовтня очікується аномально тепла погода. Водночас на більшій території нашої країни йтимуть дощі.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає «УНІАН».

За його прогнозом, вже завтра максимальні значення виявляться в районі +18…+23 градуси, а у південних та центральних областях температура підійматиметься до літніх +24…+28 °С.

У п’ятницю, 30 вересня, внаслідок проходження малорухомого атмосферного фронту у більшості областей очікуються невеликі, місцями помірні дощі. Температура повітря вночі підвищиться до +11…+16 °С, вдень +18…+23 °С, у центральних, південних та східних областях встановляться літні показники на рівні +23…+28 °С.

«На вихідні, 1–2 жовтня, утримається аномально тепла, на півдні спекотна погода», — прогнозує синоптик.

Разом з цим, за його словами, посилиться і циклонічна діяльність. Атмосферні фронти із заходу принесуть дощі різної інтенсивності на більшу частину території України.

За прогнозом синоптика Ігоря Кібальчича, найближчого тижня очікується тепла й дощова погода. Настає довгоочікуване бабине літо.

За словами народного синоптика Стаса Щедріна, потепління в Україні триватиме до 6–7 жовтня. Потепління на півдні почнеться 25–27 вересня, а з 27–28 числа і по 6–7 жовтня тепле повітря накриє всю Україну.

Як повідомила синоптик Наталка Діденко, завтра, 29 вересня,  буде багато тепла в Україні. На Півдні +20+26 градусів, на решті території +14+19, при проясненнях до +18+22 градусів.

Дощі пройдуть у західних областях, на крайньому сході, ввечері підійдуть до північної частини та центру.

Коментарі

Позначки: