На Західній Україні чоловік втретє захворів на COVID-19 (ВІДЕО)

Новини 30 Липня, 2020 138

Фото: lb.ua

Карантинні заходи не посилюватимуть

У Тернопільській області чоловік втретє заразився корона вірусом. В області продовжують хворіти більше тисячі чоловік.

Як пише «Четверта студія», про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук у ФБ.

Богайчук зазначив, що це зайвий раз говорить про те, що “навіть перехворівши коронавирусной інфекцією, це не захищає від повторного захворювання”.

Як повідомляється на сторінці Тернопільської ОДА у ФБ, у Тернопільській області не посилюватимуть карантинні заходи. Таке рішення прийняли під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За словами начальника управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Володимира Богайчука, завантаженість ліжок хворими на COVID-19 у медзакладах першої хвилі становить 26,7%.

«Станом на сьогодні спостерігаємо погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19 у Тернопільській області. Продовжують хворіти 1075 осіб, з них 144 перебувають на стаціонарному лікуванні, з яких 15 – на кисневій масці, 17 – на кисневому концентраторі. Близько 30 хворих у важкому стані. Це пов’язано з тим, що люди не до кінця розуміють складність ситуації із захворюваністю, яка і виникає через недотримання саме карантинних заходів», – зазначив Володимир Богайчук.

Також він наголосив, що спостерігається агресивність вірусу у певних регіонах. Зокрема, у Монастириському районі майже усі хворі перебувають у важкому стані.

Показник летальності від COVID-19 у Тернопільський області один з найнижчих – 1,4%, в Україні – 2,4%.

«В області зареєстровано декілька повторних випадків захворювання на COVID-19. Є хворий, який захворів уже втретє. Ми повинні розуміти, що, навіть, перехворівши коронавірусною інфекцією, це не убезпечує нас від повторного захворювання», – підкреслив Володимир Богайчук.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,