На Яворівщині вшанували пам’ять Тараса Шевченка (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 09 Березня, 2021 375
У Мостиськах вшанували пам'ять Тараса Шевченка. Фото: Яворівська районна рада

У Мостиськах вшанували пам'ять Тараса Шевченка. Фото: Яворівська районна рада

У вівторок, 9 березня, біля пам’ятника Кобзареві у Мостиськах керівники району та міста, духовенство та громадськість зібрались, аби вшанувати пам’ять Тараса Шенвченка.

Про це на повідомляє прес-служба Яворівської районної ради, пише “Четверта студія”.

Великого сина України, народного поета, художника, мислителя – Тараса Шевченка, який зробив велетенський внесок у скарбницю кращих досягнень української та світової культури, згадували у Мостиськах. Нагода визначна – 207 років з Дня народження Великого пророка українського народу.

Присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника Великого українця.

«Не згасає наша пам’ять і пошана до геніїв, які усе життя та весь талант до станку віддали рідному народові. Таким для українців є Тарас Григорович Шевченко на всі часи. Для багатьох поколінь українців він невичерпний і нескінченний, волею історії ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею, відгукуючись на нові болі та думи», – зазначив голова Яворівської районної ради Микола Романюк. – «Нині його слово лунає на східних фронтах України як заклик, девіз до боротьби. Його слово звучало на Майдані української Революції гідності, з ним йшли на барикади і на смерть не лише українці».

Спільне виконання «Реве та стогне Дніпр широкий…», читання віршів, – так відзначили 207-ту річницю від Дня народження Тараса Шевченка у м. Мостиська.

Коментарі

Позначки: , ,