На Яворівщині вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні Романа Сеника (ФОТО)

Новини 26 Січня, 2022 56
На Яворівщині вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні Романа Сеника

На Яворівщині вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні Романа Сеника

Напередодні, 25 січня, минула восьма річниця смерті Героя Небесної Сотні Романа Сеника. Пам’ять Героя вшанували у селі Наконечне Друге, що на Яворівщині. На будинку, де мешкав Роман Сеник та на місцевій школі встановили й освятили меморіальні дошки пам’яті Героя.

Про це повідомляє Львівська ОДА, пише “Четверта студія”.

Участь у заходах взяли рідні Романа Сеника, друзі, побратими-майданівці, представники департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА, Львівського історичного музею, поетеса та громадська діячка Наталія Крісман.

Додамо, що за сприяння департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА доставили партію останньої книги Наталії Крісман «Протуберанці душ» для бібліотек Яворівщини.

Нагадаємо, що Сеник Роман народився у селі Наконечне Друге Львівської області, останні роки мешкав у місті Турка Львівської області. Служив в миротворчій місії міжнародних сил ООН під час війни в Югославії, був прапороносцем, отримав бойові нагороди.

На Майдані належав до 29-ї сотні самооборони. Під час штурму 22 січня 2014 на вулиці Грушевського він отримав важке вогнепальне поранення в плече. Куля застрягла в легені, руку з роздробленою кісткою довелося ампутувати, організм втратив більш як 3,5 літри крові.

Помер 25 січня 2014 року в київській лікарні через значну втрату крові.

Коментарі

Позначки: , ,