На вибір представника України на Євробачення витратили 11 млн грн

Новини 04 Лютого, 2024 90

Думка журналіста

11 млн. витратити на те, що і так було ясно. Що поїде мама Тереза і діва Марія разом з нею.

Про це у Фейсбуці пише журналістка Марʼяна Пʼєцух, пише Четверта студія.

«Нахіба, якщо чеснo, на це все треба було витрачати стільки грошей?

Думаю, що українці були б абсолютно не проти скасування прямих ефірів, чи їх імітацій, і всієї цієї двіжухи.

Переконана, що небайдужі до конкурсу погодились би (хоча і питати чого їх треба, війна, грошей нема, все, і взагалі за правилами журі має право одноосібно вибирати конкурсанта) так от фани погодились би обрати переможця без цієї всієї суєти і витрат: а через ту ж ДІЯ протягом якоїсь доби чи тижня проголосувати навіть за аудіо версії пісень, виставлені на офіційно ютуб.

Нема трагедії, що люди б не побачили красивих номерів, живого звучання, постановок . Постановку переможці все одно будуть робити нову. Як і підтягувати виконання, бо в прямому ефірі зараз Тереза і Марія було не дуже. І Руслана якось без попередніх прямих ефірів і постановок поїхала і перемогла.

П.С. і до роздумів. Якби журі поставило перше місце несподівано не Циферблат, а Альоні і Джері, а друге Меловіну, був ризик, що відомі нестримні фанати Меловіна мобілізуються і наголосують йому перше місце від глядачів. Тоді їхати мав би він. Бо в підсумку їде той, хто набрав найбільше від глядачів, навіть якщо має друге місце від журі. Але Дія – це не смс, і фанатів виявилось замало, а деякі і замалі, щоб в Дія голосувати.

Але я тішусь за професійний Циферблат, що першим місцем їм, ймовірно, так перестрахуватися (це виключно моє суб’єктивне, нікого не звинувачую). Зате українці більше ними тепер поцікавляться, хто це такі, що аж перше місце від журі отримали.

Але питання залишається питанням: нафіга, коли така срака в бюджеті, витрачати було 11 млн на це все, щоб що? Якщо і так було все очевидно.

П.С. в одного блогера чула думку, що через платні смс могли б зібрати гроші на ЗСУ (всі кошти направити на ЗМУ.

До речі, збір, оголошений в ефірі на розмінування, зібрав так собі). Але, повторюсь, тоді б це був додатковий ризик для вже відомих переможців не поїхати на Євробачення», – написала журналістка.

Коментарі

Позначки: ,