На вулиці Пулюя у Львові облаштують 100 будиночків для переселенців

Новини 13 Квітня, 2022 762

У Львові, на вулиці Пулюя, у мікрорайоні Наукова, незабаром облаштують 100 контейнерних будиночків, де мешкатимуть 350 людей.

Про це повідомляє Твоє місто, пише “Четверта студія”.

«Друзі, у нашому мікрорайоні Наукова розміщуємо містечко для вимушених переселенців. Планується встановлення ста будиночків, де мешкатимуть близько 350 українців. Люди, які втратили свою домівку, дехто і рідних чи навіть, місто», – розповів депутат Львівської міської ради Андрій Шевців. І закликав долучитись волонтерів, бо необхідна допомога у збиранні меблів та підготовці до заселення. Приблизно за тиждень-два у будиночках оселяться люди.

Нагадаємо, у Львові 7 квітня, розпочали облаштовувати перше контейнерне містечко для тимчасового перебування українців, які змушені евакуюватись із гарячих точок. Перших 70 будиночків встановили поблизу Стрийського парку та території Українського католицького університету на вул. Уласа Самчука.

Загалом у місті облаштують три таких містечка на 300 будиночків. Контейнери приїхали з Польщі як подарунок від польського уряду.

Міський голова також анонсував будівництво двоповерхових дерев’яних котеджів з більш комфортними умовами. Будуватимуть дерев’яні будиночки за кошти Червоного хреста, ЮНІСЕФУ, ООН.

Коментарі

Позначки: ,