На вулиці Клепарівській стався обвал балкону в житловому будинку (ФОТО)

Новини 14 Травня, 2021 726

Фото: Віктор Іванов

У Львові  обвалилася частина балкону в будинку на вулиці Клепарівській.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляється на «Гарячій лінії міста Львова» у ФБ.

Як зазначається у повідомленні, обвал стався у той час, коли поруч проходив чоловік з дитиною. На щастя, перехожі не постраждали.

«Шевченківський район, вул. Клепарівська, 28. Вчора під ногами обвалилася частина балкону, дивом ні я ні дитина не постраждали. Всі балкони у будинку в аварійному стані, час від часу то з одного поверху то з іншого падають кілограмові частини старого цементу наражаючи на небезпеку мешканців будинку», – зазначає у зверненні Віктор Іванов, який оприлюднив світлини з місця події.

Довідково. Львівське передмістя Клепарів відоме ще з ХІІІ століття, коли король Данило споруджував навколо Львова укріплення для захисту від татар. Нині це частина Шевченківського району міста – у 1931 році під час реалізації проекту перспективного просторового розвитку «Великого Львова», який розробляли під керівництвом урбаніста Ігнатія Дрекслера, Клепарів приєднали до Львова.

Свою назву – Кльоппергоф – місцевість отримала на початку ХІV ст. від імені львівського міщанина Андрія Кльоппера, оскільки належала йому як фільварок. Згодом первісна назва трансформувалася у звичну нам – Клепарів.

Територія цієї приміської громади тягнулася від Полтви до нинішньої станції «Клепарів» при вул. Шевченка. На розі вулиць Варшавської та Граничної була Клепарівська рогатка, на якій збирали мито з возів, що доставляли товари до Львова.

Віссю цієї території є вулиця Клепарівська, яка пролягає під Гицлевою горою (інші назви – гора Страт або Справедливості). 1769 року тут страчували гайдамаків.

Коментарі

Позначки: