На Вінничині сталася серія вбивств і згвалтувань

Новини 13 Вересня, 2020 330

Цей фоторобот підозрюваного у вбивстві жінки рік тому оприлюднила поліція. А зараз його назвали неактуальним (Фото: 33kanal.com)

Всі злочини сталися на залізничному вокзалі, або так чи інакше пов’язані з ним: місцеві говорять про маніяка

У 2019 році Крижопільський район Вінницької області став місцем скоєння низки жорстоких вбивств і нападів, більшість з яких так і не були розкриті. Рідні та близькі загиблих впевнені, що люди могли стати жертвами маніяка або банди вбивць.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН, молоду жінку і двох чоловіків вбили влітку 2019 року. У грудні того ж року там намагалися зґвалтувати жінку. Всі ці злочини сталися на місцевому залізничному вокзалі, або так чи інакше пов’язані з ним.

Так, в ніч з 23-го на 24 серпня 2019 року в селі Голубечому Крижопільського району жорстоко вбили 32-річну матір двох дітей Олену Брагарник. Жінка йшла додому з роботи і говорила телефоном з другом. Коли дзвінок несподівано перервався. Понівечене та оголене тіло жінки згодом знайшли за кілька сотень метрів від дороги. Вона була сильно побита, але судмедекспертиза вказала, що її не згвалтували.

Ще одна жертва – Анатолій Рудько з села Заболотне Крижопільського району. Рік тому він помер на лікарняному ліжку після звірячого побиття. Нападників так і не знайшли.

У липні минулого року Крижопіль сколихнув ще один злочин. Тоді з того ж вокзалу до лікарні доставили побитого чоловіка, який також помер у лікарні. Цей злочин місцеві приписували загадковому маніяку, але в жовтні оперативники затримали підозрюваного в Одеській області.

Ще один напад стався вже в грудні. Біля залізничних колій невідомий напав на жінку, яка поверталася додому з роботу. Злочинець побив жертву, а потім згвалтував. Жінку врятував машиніст поїзда, який кинувся на допомогу, але ґвалтівник втік.

У районі почали поширюватися чутки про «маніяка».

Хоча рідні та близькі загиблих акцентують увагу на схожості злочинів, поліція запевняє у зворотному. Попередній начальник обласної поліції Юрій Педос неодноразово рішуче заявляв журналістам: ніякого маніяка немає. Але мешканці райцентру та району не дуже охоче вірять правоохоронцям.

“Розслідування вбивства молодої жінки триває. Щодо смерті молодого чоловіка встановлено, що в лікарні він помер від запалення легенів. Досі триває слідство за фактом нанесення йому тілесних ушкоджень”, – прокоментували ситуацію журналістам у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції у Вінницькій області.

У поліції також повідомили, що справа про смертельне побиття ще одного чоловіка на залізничному вокзалі на розгляді в суді. Поки що вироку обвинуваченому немає. Згвалтування жінки було скоєно  в грудні минулого року, однак до цього часу залишається нерозкритим.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,