На в’їздах у Дніпропетровську область встановили блокпости

Новини 19 Березня, 2020 153

Фото: ФБ

На головних магістралях Дніпропетровської області патрульна поліція буде контролювати в’їзд та виїзд всіх видів транспорту у зв’язку з введенням карантину в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіціі Дніпропетровської області.

На кордонах області буде встановлено 21 блокпост: 4 стаціонарних пости і 17 пересувних мобільних груп.

На блокпостах медики та правоохоронці проводитимуть температурний скринінг водіям та пасажирам. Під час несення служби особовий склад буде оснащений засобами індивідуального захисту – медичними масками та дезінфекторами.

За словами заступника начальника ГУНП в Дніпропетровській області Володимира Богоноса, під час дії карантинних обмежень поліція контролюватиме виконання норм законодавства та притягатиме до адміністративної та кримінальної відповідальності за їх порушення. «Вже сьогодні у Дніпрі працюють спеціальні мобільні групи, які перевіряють, як надаються послуги пасажирських перевезень. Зокрема, як виконується заборона на перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні. Нагадую, що для протидії поширенню коронавірусу у міському транспорті дозволено одночасно перевозити до 10 пасажирів» – розповів він.

Також поліцейські перевіряють, як виконується заборона про припинення роботи закладів громадського харчування, закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури.

“Ми провели ряд превентивних та попереджувальних заходів, а відсьогодні вже перевіряємо виконання законодавства. Вже є факти складання адміністративних протоколів за порушення цих норм”, – зазначив Володимир Богоніс.

Коментарі

Позначки: ,