На урядовому порталі з’явилася петиція щодо перегляду перспективного плану Львівської області

Новини 15 Червня, 2020 521

Ілюстрація: Урядовий портал

На урядовому сайті 12 червня з’явилася петиція «Переглянути перспективний план формування територій громад Львівської області у зв’язку з порушенням Європейської хартії місцевого самоврядування та Конституції України».

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Винниківський вісник», щоб петицію розглянув уряд, необхідно, аби її підписали 25 тисяч осіб протягом 90 днів.

27 квітня 2020 року за поданням Львівської ОДА Кабінет Міністрів України затвердив перспективний план формування територій громад Львівської області, який стане підґрунтям для створення адміністративно-територіального устрою базового рівня Львівської області, і відповідно для проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року на новій територіальній основі.

«Варто зауважити, що розроблення перспективного плану на Львівщині супроводжувалося загостренням суспільно-політичної ситуації. До впровадження карантинних заходів під стінами Львівської облдержадміністрації кілька тижнів стояв так званий децентралізаційний Майдан. Окрім того, громади неодноразово виїжджали на захист своїх прав до Офісу Президента України та Кабінету Міністрів України. Станом на сьогодні низка органів місцевого самоврядування готують обґрунтовані судові позови щодо скасування розпорядження уряду, а також мають намір звернутися в Парламентську асамблею Ради Європи щодо цинічного нехтування їхніми демократичними та конституційними правами», – повідомляється в петиції, а також перераховані закони, які знехтувані під час формування перспективного плану Львівщини.

У петиції закликають Президента України та Кабінету Міністрів України вжити заходів щодо перегляду перспективного плану Львівської області:
у перспективному плані Львівської області врахувати усі утворені відповідно до законодавства об’єднані територіальні громади із середнім та високим показниками спроможності, а також ті проєктовані громади, які передбачені рішенням Львівської обласної ради від 05 грудня № 943;
формувати проєктовану Львівську міську ОТГ виключно на підставах добровільного об’єднання;
вжити заходів для збереження органів місцевого самоврядування у таких містах як Винники, Стебник, Дубляни (Жовківського району) та Соснівка (або Сілецька ОТГ).

Підписати петицію можна ТУТ.

Станом на 15 червня, петиція зібрала  123 голосів з 25000 необхідних.

 

Коментарі

Позначки: , ,