На Україну насувається новий сплеск захворюваності на COVID-19, – аналіз Київської школи економіки

Новини 04 Лютого, 2021 518

Фото 4studio

Дані офіційної статистики Міністерства охорони здоров’я щодо ситуації з COVID-19 в Україні свідчать, що варто очікувати перевантаження медичної системи.

Про це під час презентації аналізу поширення захворюваності на COVID-19 в Україні заявив ексзаступник міністра охорони здоров’я та керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки Павло Ковтонюк, пише Четверта студія з посиланням на Прямий.

Він підкреслив, що сьогодні кількість госпіталізованих людей переважає тих, хто виходить з лікарень і це може призвести до нестачі ліжкомісць для хворих на COVID-19.

“За офіційною статистикою кількість людей, що одужали переважає кількість нових випадків у 2,5 рази. Це не означає, що захворюваність йде на спад. За офіційною статистикою, кількість госпіталізованих переважає кількість виписаних з лікарень. Це означає, що захворюваність зростає. Поки що його яскраво видно у трьох регіонах – івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька область”, – резюмував Ковтонюк.

За його словами Україні варто розглядати кількість та динаміку госпіталізованих замість показника виявлених випадків при аналізі ситуації з поширення COVID-19. Він зауважив, що саме згідно з цими повинні запроваджуватись карантинні обмеження.

Крім того, ексзаступник очільника МОЗ спрогнозував подальше навантаження на систему охорони здоров’я. Він зазначив, що владі потрібно зосередити увагу на реанімаційних ліжках, оскільки саме вони нині є “вузьким” місцем в лікарнях.

Нагадаємо, станом на ранок 4 лютого в Україні підтвердили 5 082 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Крім того, в МОЗ назвали дату старту вакцинації від COVID-19 в Україні.

Коментарі

Позначки: ,