На Турківщині квадрокоптери шукають незаконні пилорами

Новини 06 Березня, 2019 809

Фото: "Бойківська правда"

У Турківському районі на Львівщині,  розпочали боротьбу з незаконними вирубками лісу та підпільними пилорамами.

Як повідомляє «Бойківська правда», 1 березня спеціалістами Турківського ДЛГП «Галсільліс» проведено рейд по виявленню незаконних рубок на території Турківського району. У ході проведення рейду, за допомогою квадрокоптера обстежено лісопильний об’єкт, що знаходиться у селі Нижня Яблунька, Турківського району.

«Варто зазначити, що у 2018 року згідно виконання розпорядження голови Львівської облдержадміністрації №274/0/5-18 від 02.04.2018 року «Про сприяння розвитку суб’єктів господарської діяльності деревообробної галузі Львівщини» проведено перевірку ФОП Данило І.І. У суб’єкта господарювання відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єктів господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. Крім того, згідно даних ГУ Держгеокадастру у Львівскій області, відсутні дозвільні документи на земельну ділянку. Згідно перевірки за 2018 рік суб’єктом прийнято 87м3 необробленої деревини», – зазначається у повідомленні.

Загалом, на території Турківського району функціонує близько 50 лісопильних об’єктів, з яких повний пакет необхідних документів мають одиниці. Так, лісопильний об’єкт має бути введений в експлуатацію згідно з чинним законодавством, територія має бути огороджена, на кожному об’єкті повинна вестися книга надходження та обліку лісопродукції, зберігатися документи на лісопродукцію, що знаходиться у ході переробки тощо. Крім того, порушуються норми щодо реєстрації працівників, дозволів на експлуатацію обладнання деревообробної промислововсті, стану охорони праці, пожежної та екологічної безпеки.

Фото: “Бойківська правда”

«Легалізація пилорам дозволить забезпечити раціональне використання лісових ресурсів області, сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу у деревообробній галузі, попередить незаконне використання деревини, забезпечить безпечні умови праці працівників деревообробної галузі та дозволить поповнити місцевий та державний бюджети»,- йдеться у повідомленні.

 

Коментарі

Позначки: , ,