На території України незаконно перебувають майже 60 тисяч авто на «євробляхах» – ДФС

Новини 12 Липня, 2018 61

Фото ілюстративне. Джерело: ТСН

В Україні 57,9 тис. транспортних засобів із іноземною реєстрацією, ввезених цього року в режимі «транзит», перебувають на території країни з порушенням терміну перебування.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

Як зазначається у повідомленні, «з початку 2018 року в Україну було ввезено 146,8 тис. транспортних засобів особистого користування з іноземною реєстрацією в режимі «транзит», 465,9 тис. – у режимі «тимчасового ввезення». З авто, ввезених цього року в режимі «транзит», 57,9 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією знаходяться в Україні з порушенням терміну. Наразі немає статистики з «тимчасового ввезення», оскільки термін перебування цих авто ще не завершився». – інформує ДФС.

Водночас, за даними ДФС, основними імпортерами нових легкових автомобілів в Україні в січні-червні 2018 року ввезено 35,5 тис. автомобілів, за якими сплачено майже 7 млрд грн митних платежів.

Упродовж 2017 року основними імпортерами в Україну було ввезено 79,5 тис. нових легкових автомобілів, за якими сплачено 15,6 млрд грн митних платежів.

Як повідомлялося, з 11 липня, власники автомобілів із іноземною реєстрацією проводять у Києві акцію протесту, вимагаючи від уряду знизити ціну розмитнення автомобіля і не чинити тиск на власників транспортних засобів із єврономерами.

 

Коментарі

Позначки: , ,