На святкування Дня міста у Трускавці витрачають рекордні суми грошей

Новини 27 Травня, 2019 527

Рекорд трускавецької мерії: на День міста витрачено у 570 разів більше коштів з бюджету, аніж за попередників.

Про це пишуть Джерела Трускавця.

Трускавецький мер Андрій Кульчинський та його депутатська більшість щороку витрачають з бюджету чималі кошти на організацію заходів з нагоди Дня міста.

Рекордну суму – понад 3 млн грн – місцеві можновладці мали намір освоїти два роки тому, коли місто-курорт відзначало 190-річчя. Однак непомірні апетити міського очільника вгамували журналісти, які нарекли ці наміри трускавецького мера аферою року. Під тиском громадськості видатки з бюджету на День міста були зменшені до 2 млн грн!

Торік розбазарювання коштів трускавецьких платників податків отримало продовження – святкування Дня міста обійшлося у понад 800 тис грн.

Не зраджують традиції й цьогоріч – для організації святкового концерту й театрального фестивалю міські посадовці мають намір витратити 915 тис грн. Плюс ще 18 тис грн – на проживання й харчування учасників, тобто загалом понад 933 тис грн!

Мешканці Трускавця висловилися проти такого помпезного святкування Дня міста! Зареєстрована петиція набрала необхідну кількість голосів у стислі терміни – за 4 доби! У петиції трускавчани пропонують чиновникам перейняти досвід інших міст, залучивши до фінансування добровільні внески підприємств, меценатську та спонсорську підтримку.

Власне, до такої практики організації святкувань вдавалися міські посадовці у 2011- 2015 роках. Впродовж цього терміну на урочистості до Дня міста з бюджету було використало лише 6 800 грн! Тобто сума у 570 разів менша, аніж за нинішнього керівництва Трускавця!

Тоді фінансування виступів зіркових гостей відбувалося за залучені кошти санаторно-оздоровчих закладів міста, підприємців. Святкування були насичені цікавими атракціями, конкурсами, волонтерськими акціями, також мешканці й відпочивальники мали можливі почути виступи відомих гуртів: «Скай», «Юркеш», «Немо», «Піккардійська терція», хор імені Г. Верьовки.

Такий досвід варто продовжити й сьогодні. Трускавчани вимагають обмежити видатки з міської скарбнички на День міста до 300 тис грн, залучити до фінансування заходів позабюджетні кошти.

Нагадаємо, що петиція скерована на розгляд Тетяні Татомир, завідувачці відділу культури Трускавецької міської ради. Відповідь має бути оприлюднена в останніх числах травня. Святкування Дня міста заплановане на 14-16 червня.

Коментарі

Позначки: , , ,