На Стрийщині під час карантину вихідного дня, на весільну церемонію у храмі зібралося багато людей без масок

Новини 15 Листопада, 2020 674

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Стрийському районі вінчання під час карантину вихідного дня  проводилося у церкві за присутності багатьох людей без масок. Натомість, під час поховання людям не дозволяли перебувати у храмі.

Як пише «Четверта студія», про це 14 листопада написала на сторінці спільноти «Підслухано в Стрию – Офіційна група». Галина Доманська.

«Дорога громада с. Розгірче та с. Семигинів. Сьогодні в Розгірчому було весілля. Люди були без масок в Церкві. А як ховали мого батька Малицького Ярослава то священик не пустив людей до Церкви. Не говорячи що не дав ані Євангеліє, ані Світло, навіть не відправив Парастас. Ще й посміла п. Оксана прийти хворою і відправляти Псалтир. Вона не є дяком. У нас є дяк. Яке вона має право пхатися всюди. Яке вона мала право прийти хворою і виганяти людей з хати. Люди не знали, що їм робити молитися над тілом чи втікати з хати. Вона не є дяком але має ключі від Церкви. На якій основі? Шановний отче прокоментуйте, як ви могли сказати моєму братові, що похорон є похорон а весілля то інше. Яка різниця якщо є декрет на час карантину то потрібно використовувати»,- зазначається у дописі Галини Доманської на сторінці спільноти «Підслухано в Стрию – Офіційна група».

 

 

Коментарі

Позначки: , ,