На Стрийщині місцевому мешканцю повідомлено про підозру за неправдиве повідомлення про замінування

Новини 07 Липня, 2023 62
У Львові повідомили про замінування торгового центру. Фото: Нацполіція

За процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури 59-річному чоловіку повідомлено про підозру за фактом завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху (ч. 1 ст. 259 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прокуратуру Львівської області.

За даними слідства, у квітні цього року підозрюваний зателефонував на спеціальну лінію «102» та повідомив, що в приміщенні одного із районних управлінь поліції закладено вибухівку та невдовзі станеться вибух.

Під час перевірки відповідними службами жодних вибухових пристроїв чи вибухонебезпечних речовин не було виявлено.

За такі незаконні дії, а саме завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, фігуранту загрожує кримінальна відповідальність. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Слідчі дії тривають.

Досудове розслідування здійснюють слідчі відділу поліції № 3 Стрийського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, за оперативного супроводу оперативників Дрогобицького районного відділу УСБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: , ,