На Сокальщині у чоловіка конфіскували 500 тис. євро і 240 тис. доларів, які він тримав у пакеті з супермаркета

Новини 26 Червня, 2020 12 648

Фото: Над Бугом

Громадянин не повідомив співробітникам митниці про наявність валюти, а також не надав дозволу на її переміщення.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Над Бугом», за рішенням суду першої інстанції на вимогу Галицької митниці до громадянина, який перевозив 500 тис. євро та 240 тис. доларів США без документів, які засвідчують їх законне походження – накладено адміністративне стягнення у вигляді конфіскації коштів та штрафу.

Раніше, в пункті пропуску “Угринів”, в напрямку “В’їзд в Україну” смугою руху “зелений коридор” заїхав автомобіль “MERCEDES-BENZ” під керуванням громадянина України, який повертався з Республіки Польщі. Під час митного контролю, в рюкзаку, який знаходився між водійським та пасажирськими сидіннями, серед особистих, без ознак приховування було виявлено іноземну валюту в еквіваленті 500 тис. євро та 240 тис. доларів США. Громадянин не повідомив співробітникам митниці про наявність валюти, а також не надав дозволу на її переміщення.

За цим фактом було складено протокол про порушення митних правил за ст. 471 МК України. Кошти, дозволені законом до переміщення, 10 тис. євро, було повернуто громадянину. Надалі справу скерували до суду, який прийняв рішення про конфіскації предмету правопорушення, а також штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,