На Сокальщині створять високотехнологічний комплекс виробництва синтетичного моторного палива

Новини 09 Серпня, 2018 45
На Сокальщині створять високотехнологічний комплекс виробництва синтетичного моторного палива

На Сокальщині створять високотехнологічний комплекс виробництва синтетичного моторного палива

На Львівщині сьогодні, 9 серпня, підписали Меморандум про реалізацію в Сокальському районі проекту «Створення в Україні високотехнологічного комплексу виробництва синтетичного моторного палива», повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Сторони-підписанти: Львівська обласна рада; Львівська ОДА; ПП «Енергія природи – водень» (м. Харків) – замовник проекту; компанія «Гальф Петролиум Лимитед Ко» (Катар) – компанія, відповідальна за забезпечення проекту інвестиційним фінансуванням в повному обсязі.

Підписуючи від імені Львівської обласної ради Меморандум про співпрацю, перший заступник голови облради Андрій Білоус зауважив, що на Львівщині державна влада і місцеве самоврядування тісно співпрацюють для створення сприятливого інвестиційного клімату. «Ми зробимо все, щоб допомогти нашим партнерам реалізувати цей масштабний Проект», – сказав він.

Також Андрій Білоус звернув увагу на те, що реалізація Проекту базуватиметься на розробках вітчизняних вчених. «Упевнений, співпраця між українською наукою, іноземними інвесторами та регіональною владою – це запорука успішної реалізації Проекту», – наголосив посадовець.

Варто додати, що основною ціллю проекту «Створення в Україні високотехнологічного комплексу виробництва синтетичного моторного палива» є збільшення виробництва моторного палива в Україні на 1,5 млн тонн.

Крім того, Проектом передбачається модернізація та дооснащення вугільної шахти «Зарічна»; будівництво переробного комплексу для отримання моторного палива; будівництво вугільної шахти «Тяглівська 1-2».

Період здійснення першої черги Проекту 2018 – 2023 роки.

Важливо, що інвестиційний ресурс ($ 4,2 млрд) – без використання державних коштів та надання державних гарантій від Уряду України.

У перспективі планується створення приблизно 8 тис додаткових робочих місць.

Коментарі

Позначки: , ,