На сьогодні є тільки попередні висновки про причини аварії на шахті «Лісова» – Міненерговугілля

Новини 31 Травня, 2019 150

Фото з відкритих джерел

Причину аварії на шахті ”Лісова” об`єднання ”Львіввугілля”, в результаті якої загинули двоє гірників, встановлять після остаточних висновків спеціальної експертної комісії.

Про це повідомив під час Години запитань до уряду у Верховній Раді заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Анатолій Корзун, – інформує УНІАН.

«На сьогодні є тільки попередні висновки про причини аварії, що сталася, поки що експертна комісія не надала остаточні висновки. Після того, як буде остаточний висновок, ми зможемо з`ясувати точну причину аварії та всі обставини», – сказав він.

За його словами, за попередньою інформацією, стався обвал порід покрівлі і, згідно з паспортом даної ділянки, працівники не повинні були перебувати саме в цьому місці обвалу без відповідних попередніх заходів і присутності старшого інженерно-технічного спостереження.

Як повідомлялося, на Львівщині в ніч на 29 травня в результаті обвалу породи на шахті ”Лісова” загинули двоє гірників.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п`яти років або позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Коментарі

Позначки: , , , , ,