На Сколівщині розпочалась військово-патріотична гра «Джура» (ФОТО)

Новини 15 Червня, 2021 341
На Сколівщині розпочалась військово-патріотична гра «Джура». Фото: Львівська ОДА

Фото: Львівська ОДА

У селі Кам’янка стартував ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”), участь у  якому беруть хлопці та дівчата до 17 років.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА, пише “Четверта студія”.

Попри дощову погоду, до участі у вишколі зголосилось 25 роїв із різних громад області.

«Цього року участь роїв відбулась в експериментальному варіанті, тут присутні команди тих громад, які зголосились. Деякі щойно сформовані громади ще не встигли укомплектувати свої рої. Торік гри не було через пандемію, а наступного року, сподіваємось, буде інший алгоритм формування учасників. Ставимо собі завдання згуртувати дітей, спонукати до активного способу життя та патріотизму. На восьмому році війни таке виховання актуальне. Ми маємо навчатись захищати свою землю, бо крім нас цього ніхто не зробить. Таке розуміння треба плекати саме в такому віці, та навіть молодшому», – розповів отаман обласного етапу гри Ігор Дзюба.

Упродовж п’яти днів триватимуть змагання зі строєвої підготовки, метання гранат, долання смуги перешкод, підтягування, конкурс зі знання історії українського війська та держави. Також буде конкурс із надання долікарської допомоги та тактичної медицини.

«Діти матимуть не лише змагання, а й відпочинок. Заплановано гутірки, за участю запрошених гостей, має також відбутись концерт учасників АТО та дискотека в українському стилі. Під час змагань молодь повинна показати усе, чого вони навчились у своїх закладах. Заплановано багато питань про Хотинську битву, адже цей етап приурочений саме їй», – акцентував заступник директора з виховної роботи та національно-патріотичного виховання Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді Михайло Набитович.

Проведення обласного етапу гри відбувається на виконання Стратегії національно-патріотичного виховання, згідно із указом Президента.

«Кожна громада, кожен заклад освіти працювали над тим, аби сюди приїхали найкращі, найсильніші команди. За результатами змагань та конкурсів буде обрано команду-переможця, що представить Львівську область на Всеукраїнському етапі у Хотині», – наголосила головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи Лідія Ільків.

Всеукраїнський етап у Чернівецький області відбудеться наприкінці липня. Найкращі рої об’єднають у чоти, з яких буде створено курінь імені Петра Сагайдачного. Саме він представлятиме нашу область на змаганнях у Хотині.

Коментарі

Позначки: ,