На «Шуварі» стрімко дорожчають лимони

Новини 19 Березня, 2020 1 104

Ілюстрація: "Конкурент"

Наразі на гуртовому ринку «Шувар» лимони пропонуються по 45-55 грн/кг

Ціни на лимони в Україні від початку робочого тижня просто злетіли. Зростання ціни обумовлене ажіотажним попитом та падінням курсу української гривні.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на Аgronews, про це  повідомляє аналітичний центр ОРСП «Шувар».

Ціни на лимони почали дуже швидко зростати одразу після оголошення карантину. Головною причиною цього тренду стало не падіння курсу гривні, хоча це, безумовно, впливає на ціну кожної нової поставки.

“Значно більший вплив на ціни сьогодні робить попит – якщо ще тиждень тому роздрібні продажі лимонів відбувались переважно поштучно, то сьогодні все більше українців купують одразу від 1 кг лимонів», – каже Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар».

Продавці «Шувару» кажуть, що це не перша хвиля подорожчання, у лютому ціни на лимон теж зростали, але сьогодні процес відбувається дуже швидко. Станом на 19 лютого ціна на лимони зросла на 13% відносно цін минулого тижня.

Наразі в терміналі «Овочі та фрукти» гуртового ринку «Шувар» (Львів) лимони пропонуються по 45-55 грн/кг. У «дешевому» сегменті пропонується продукція виробництва Туреччини, більш дорогий лимон заїжджає до України з Іспанії.

 

Коментарі

Позначки: , , ,