На Шацькі озера заборонили приїжджати відпочивальникам з інших регіонів

Новини 06 Липня, 2020 9 967

Скриншот відео/Суспільне

Через наплив туристів, зокрема на озері Світязь, у Шацькому районі наразі фіксують найбільший ріст захворюваності на коронавірус

У Волинській області з 3 липня відбулося посилення карантину в районах з місцями масового відпочинку людей, зокрема біля водойм. У Шацькому районі забороняються регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Суспільне», рішення про посилення карантину для відпочивальників 2 липня на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

Через наплив відпочивальників, зокрема на озері Світязь, у Шацькому районі наразі фіксують найбільший ріст захворюваності на коронавірус. Зі слів головної санітарної лікарки області Наталії Янко, за показниками захворюваності на коронавірус область посідає 4-те місце в Україні.

“Упродовж останніх трьох днів щоденно реєструються перевищення по двом із чотирьох визначених критеріїв: коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 зростає і становить 21,3 %, 23,1 %, 24,1 % при рекомендованому не більше 11%. Ще один перевищений показник – динаміка випадків інфікування, який щоденно збільшується і становить відповідно 10,4 %, 19,4 % та 24,5 % (при рекомандованому не більше 10 %)”, – каже Наталія Янко.

Серед основних додаткових протиепідемічних заходів, які прийняли члени комісії – заборона регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні у Шацькому районі.

Також в ОДА зобов’язали контролюючі органи перевірити відпочинкові заклади на усій території області. Зокрема хостели, санаторії, пансіонати та бази відпочинку. Усі ці заклади, згідно з рішенням комісію мають бути зачинені.

Коментарі

Позначки: , , , ,