На шахтах Львівщини розпочалися стихійні страйки

Новини 07 Червня, 2019 119

Фото: "Над Бугом"

6 червня підземні працівники 3-ї зміни шахти “Межирічанська” відмовилися опускатися у копальню. Гірники вирішили, що не приступлять до роботи до того часу, поки не виплатять усю заборговану зарплату.

Про це повідомляє «Над Бугом».

«На червоноградських шахтах у працівників почав уриватися терпець… Їм не виплачують заробітну плату уже майже два з половиною місяця. Страйкуючих шахтарів підтримали гірники шахти “Степова”. Вони у 4-ту зміну також відмовилися працювати. Інформації про страйки на інших шахтах станом на ранок 7 червня немає. Профспілки обіцяли 10 червня вивести людей перекривати дорогу міжнародного значення», – зазначається у повідомленні.

Як заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець під час прес-конференції в Укрінформі у четвер, 6 червня, “наші активісти в регіонах з понеділка збираються перекривати кордон з Польщею, щоб привернути увагу лідерів країн Європейського Союзу до корупційних явищ, до невиплати зарплати, до неконтрольованої міграції з України у зв’язку зі зростанням тарифів для населення, їх пограбуванням і так далі”.

Як зауважив Волинець, патріотично налаштовані громадяни при підтримці шахтарів висловили своє обурення під будівлею ДП “Львіввугілля” на Львівщині 5 червня цього року.

“Вчора навколо підприємства вугільної промисловості “Львіввугілля” у Львівській області патріотично налаштовані громадяни України за підтримки шахтарів, профспілок взяли у кільце будівлю ДП “Львіввугілля”. Вони здійснили такий вчинок для того, щоб не допустити на підприємство маріонеток влади”, – пояснив Волинець.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,