На сесії Львівської облради розглянуть питання про УПЦ на вулиці Бобанича

Новини 02 Квітня, 2023 490

На сесії Львівської облради розглянуть питання про УПЦ на вулиці Бабанича.

Про це повідомив екс-голова Львівської облради Олександр Ганущин, пише Четверта студія.

“Що ж, а ві Львові, УПЦ типу не МП схоже думає, що можна відсидітись тихенько. Ну, там припинити поминати «патріарха Кіріла», банери про збір на ЗСУ почепити, і гляди пронесе. Ага, ще були гасла на початку березня 2022 були про «про повну незалежність від РПЦ» від протоієрєїв Львівської єпархії УПЦ типу не МП.

Водночас, після грудневих обшуків Служба безпеки України на вул.Т. Бобанича, 3 у Львові якось все дуже спокійно. А не хочеться вірити, що попи порішали.

Повертаючись до Львівської єпархії УПЦ типу не МП . У січні 2023 були заклики підписати петицію, ну там де «не покладати провину окремих представників УПЦ на всю інституцію, якою є Українська Православна Церква (типу не МП)». Ну бо то ж свобода «слова, совісті і віросповідання».

Так виглядає – точно думають, що пересидять.

Та щось мені підказує, що варто таки поцікавитися на сесійному засіданні Львівська обласна рада у правоохоронних органів:

– чи нема зафіксованих намірів у релігійної громади УПЦ типу не МП святого великомученика Георгія вийти з МП?

– що там зі скандально набутою власністю Львівської єпархії УПЦ типу не МП на Пекарській 57-59 у Львові?

Заодно і нагадаємо керівництву Львівська Обласна Рада і Львівська Обласна Державна Адміністрація, що на фоні успіхів влади у справі УПЦ типу не МП з Києво-Печерською Лаврою, Львівщина виглядає якось ну дуже скромно. Наче і не П‘ємонт.

ПС. І так, подіями у Хмельницькому навіяно теж, але не тільки”, – написав Ганущин.

Коментарі

Позначки: , ,