На Самбірщині визначатимуть чемпіонів України з велосипедного спорту на шосе

Новини 14 Червня, 2021 71
Львівщина цьогоріч проведе понад 20 велоівентів національного масштабу

На Львівщині завтра, 15 червня, стартує чемпіонат України з велосипедного спорту на шосе. Змагатимуться велосипедисти в олімпійських видах програми. За попередніми заявками, приїдуть представники збірних команд майже усіх областей України.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА, пише “Четверта студія”.

«Цей старт один з найвідповідальніших для спортсменів, адже боротимуться атлети не лише за медалі, а й за право увійти до складу національної збірної і представляти Україну на найближчих Олімпійських Іграх у Токіо», – розповідає керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

На національних змаганнях визначатимуть найкращих серед представників різних вікових груп: дорослих, молодь, юніорів. У перші два дні чемпіонату стартуватимуть велосипедисти у селищі міського типу Бориня. Їхатимуть через село Верхнє Висоцьке до Комарників, тут розвертатимуться та долатимуть шлях у зворотному напрямку.

На цьому маршруті визначать чемпіонів в індивідуальних перегонах на час – 25 кілометрів. Впродовж 15-16 червня тут діятиме тимчасове обмеження руху автомобільного транспорту.

Мешкатимуть спортсмени у Західному реабілітаційно-спортивному центрі, що на території Боринської громади. У чотири наступні дні чемпіонату, 17-20 червня, велосипедисти стартуватимуть тут та долатимуть маршрути різної протяжності аж до села Волосянка, що на Закарпатті. Супроводжуватимуть спортсменів поліціянти. На цій ділянці дороги також можливе ситуативне обмеження руху.

«Коли відносно невелика громада має можливість завдяки сучасному спортивному інфраструктурному об‘єкту приймати змагання такого рівня, це велике везіння. Це додаткове залучення коштів, це промоція громади як туристичного краю та багато інших переваг. Готові зі свого боку робити все можливе, аби таких потужних баз, як Західний реабілітаційний спортивний центр, на Львівщині ставало все більше», – додає Роман Хім’як.

Коментарі

Позначки: ,