На Самбірщині стіни дитсадка розмалювали російськими мультиками (ФОТО)

Новини 06 Листопада, 2019 1 474

Фото: ФБ/Громада та ініціатива

Дитсадок будували 28 років

Стіни дитячого садочка на Львівщині розмалювали героями російського мультсеріалу «Смішарики».

Як пише «Четверта студія», на дизайн звернули увагу активісти ГО «Громада та ініціатива» у Facebook, назвавши таку ідею адміністрації закладу «пропагандою русского мира».

«На Самбірщині серед дітей пропагуватимуть “русскій мір”?

Нещодавно стало відомо, що у Вільшаницькій ОТГ Самбірського району урочисто відкрили заклад дошкільної освіти “Лісова пісня”, у якому зможуть розташуватися 50 вихованців. Червону стрічку при відкритті закладу перерізали голова бюджетної комісії Львівської обласної ради та в.о. директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА.

Окрім обласної влади, до відкриття дитсадка також долучилися місцева влада та підприємці.

Проте, що зіпсувало враження від гарного дошкільного закладу, так це пропагування російської культури серед наймолодших вихованців.

Мається на увазі публічну демонстрацію у навчальній кімнаті дитсадка персонажів російського мультфільму “Смішарики”. Дуже прикро, що в уяві малярів-виконавців підрядних робіт не знайшлося місце для гарних персонажів українських мультфільмів, для прикладу відомого Петра П`яточкіна, Капітошка чи запорозьких козаків.

Натомість, щодня діти будуть споглядати персонажів мультфільму, який виробляється студією комп’ютерної анімації «Петербург» за підтримки Міністерства культури та масових комунікацій Російської Федерації.

Фото: ФБ/Громада та ініціатива

Нагадаємо, що в області діє рішення Львівської обласної ради від 18.09.2018 № 745: “Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області”,- зазначається у дописі.

Фото: Львівська ОДА

Як повідомлялося у ЗМІ, на Самбірщині відкрили садочок, який будували 28 років.

Коментарі

Позначки: , , ,