На реконструкцію Личаківського парку виділили понад 6 мільйонів гривень (ВІДЕО)

Новини 24 Травня, 2021 542

На реконструкцію Личаківського парку виділили понад 6 мільйонів гривень

На реконструкцію Личаківського парку цього року виділили 6 мільйонів та 100 тисяч гривень. З них 6 мільйонів — на виплату боргу перед підрядником.

Про це у коментарі Суспільному повідомила начальниця міського управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

Виплатити заборгованість планують до вересня.

“У 2018-му розпочалась реконструкція парку Личаківський. За цей час було профінансовано 2,5 мільйона гривень. Так само підрядник вже зробив робіт на 6 мільйонів гривень. Але на цей рік передбачено трошки більше 6 мільйонів гривень. Відповідно, десь на 100 тисяч зверху ще буде зроблено робіт за цей рік”, — каже Олександра Сладкова.

Личаківський парк є пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення. У 2018-му виготовили необхідну для його реконструкції документацію. Вартість реконструкції парку становить 41 мільйон гривень. За проєктом там мають облаштувати доріжки, майданчик для вигулу собак та екологічний дитячий майданчик.

“Парк реконструювався в радянські часи, пізніше в процесі догляду чи недогляду щось було втрачено, загубилося. А в нас була мета — повернутися якомога більше до цього автентичного планування. Це була основна його особливість. А друге — цей парк є специфічним, бо має складний рельєф і його планування є пристосоване до цього рельєфу”, — каже авторка проєкту Ольга Криворучко.

За словами начальниці міського управління екології та природних ресурсів Олександри Сладкової, зараз у Львові тривають роботи у восьми парках.

Коментарі

Позначки: , ,