На реформування систем охорони здоров’я Львівщини скерували додаткових 2 мільйони гривень

Новини 12 Березня, 2019 83
На реформування систем охорони здоров’я Львівщини скерували додаткових 2 мільйони гривень. Фото: 4studio.

На реформування систем охорони здоров’я Львівщини скерували додаткових 2 мільйони гривень. Фото: 4studio.

Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації збільшили видатки на 85480,8 тис грн. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 12 березня, під час чергової сесії Львівської обласної ради, внісши зміни до обласного бюджету на 2019 рік.

Зокрема, залишок коштів медичної субвенції, що склався на кінець 2018 року в сумі 39238,8 тис. грн, виділили на придбання рентген-діагностичного обладнання для обласної клінічної лікарні, спеціалізованого дитячого медичного центру, лікарні “ОХМАТДИТ”, госпіталю ветеранів війни та репресованих ім. Ю. Липи та діагностичного центру загальною вартістю 32500 тис. грн, діагностичного обладнання для інфекційної лікарні, психіатричної лікарні “Заклад”, ендокринологічного центру – 1571,3 тис. грн; лабораторного обладнання для центру легеневого здоров’я, психіатричної лікарні, онкологічного центру, бюро судово-медичної експертизи та паталогоанатомічного бюро – 2824,5 тис. грн, приліжкових моніторів та медичного обладнання для операційної кардіологічного центру – 500 тис. грн, спецодягу, пального, автозапчастин та поточного ремонту автомобілів для центру екстреної медичної допомоги – 1643 тис. гривень.

Залишки субвенції з державного бюджету на реформування систем охорони здоров’я в сумі 2439,2 тис. грн скерували на поточні видатки для проведення тренінгів, навчань, круглих столів, брифінгів, семінарів, конференцій, виготовлення друкованих, фото та відео методичних матеріалів для покращення якості управління закладами охорони здоров’я.

За рахунок залишку медичної субвенції, що передається з бюджету Великолюбінської об’єднаної територіальної громади в сумі 800 тис. грн пропонується збільшити видатки на придбання медичного обладнання (основних засобів) для обласної клінічної лікарні (стаціонарне відділення в смт. Великий Любінь).

Додатково спрямували 30000 тис. грн для забезпечення щомісячного збільшення розміру заробітної плати працівників екстреної медичної допомоги та 13530 тис. грн ­– для проведення капітального ремонту пологового відділення обласної клінічної лікарні (з яких 3530 тис. грн – за рахунок перерозподілу коштів бюджету розвитку).

На придбання медичного обладнання та капітальний ремонт приміщення обласної клінічної лікарні, закупівлю медичного обладнання для обласної клінічної психіатричної лікарні та капітальний ремонт КЗ ЛОР “Будинок дитини №1” передбачили 2454,7 тис. грн за рахунок залишку субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Коментарі

Позначки: , ,