На радника Офісу Зеленського Михайла Подоляка подали у суд (ВІДЕО)

Новини 01 Квітня, 2021 501
Володимир Зеленський. Фото: 4studio.

Володимир Зеленський. Фото: 4studio.

Громадська організація “Справа громад” подала позов до суду проти радника Офісу Зеленського Михайла Подоляка за наклеп.

Про це представники ГО повідомили під час пресконференції в агентстві “Інтерфакс”, передає “Прямий”.

“Вчора з трибуни парламенту представник ДБР, який звітував перед парламентом, офіційно повідомив, що ДБР не зафіксувало жодних політичних сил або жодних політиків, які б мали причетність до організації проведення мітингів у суботу, про які зазначав і Подоляк, і Антон Геращенко”, – зауважив активіст, депутат Київради від “Європейської Солідарності”, учасник АТО Олександр Погребиський.

“21 березня 2021 року Подоляк Михайло в соцмережі Фейсбук звинувачує в тому числі нас, “Справу Громад” в організації суботньої акції на вул. Банковій. Безвідносно до оцінки акції протесту заявляємо, що закиди Подоляка є відвертою брехнею і вимагаємо спростування”, – заявила очільниця ГО “Солідарна справа громад” Антоніна Бузіло.

Вона повідомила, що за 2020 рік ГО “Солідарна справа громад” взяла участь в 43 акціях. “20 березня 2021 року ГО “Солідарна справа громад” не брала участі за адресою м. Київ, вул. Банкова, 11. “Ми не повідомляли про подію, ми не закликали наших симпатиків брати участь в події, ми не були серед організаторів, співорганізаторів ані фактично, ані юридично”, – повідомила голова організації.

“Захист ділової репутації – це право юридичної особи через суд вимагати спростування недостовірної інформації щодо неї, тобто відомості, що не відповідають дійсності, чи викладені неправдиво. Саме таку інформацію 21.03.2021 року було викладено на власній сторінці у мережі Фейсбук паном Подоляком Михайлом Михайловичем.

Поширення публікацій з недостовірною неправдивою інформацією вкрай негативно впливає та порушує немайнові права громадської організації і її ділову репутацію”, – говорить адвокат Ганна Коновалова.

“З огляду на дані обставини задля захисту своїх прав та інтересів організації внаслідок поширення про організацію недостовірної інформації, яка була викладена у вигляді фактичних тверджень, 30 березня 2021 року було прийнято рішення про звернення з відповідним позовом до Святошинського районного суду за захистом інформації яка була неправдивою, і визнання такої інформації недостовірною спростування такої інформації та видалення саме паном Подоляком М.М”, – говорить адвокат.

“У вас є опція – Антон Геращенко і Подоляк – ви можете публічно офіційно вибачитися перед п’ятим президентом України Петром Олексійовичем Порошенком та перед ГО “Справа громад” за ту неправдиву інформацію, яку ви поширили публічно відносно цієї організації і цього політика. І ГО “Справа громад”, і Петро Олексійович Порошенко в свою чергу відкличуть позовні вимоги, про які зазначалося вчора і ми повідомляємо сьогодні”, – резюмує Олександр Погребиський.

Коментарі

Позначки: