На Пустомитівщині понад 100 га землі водного фонду повернуть громаді

Новини 21 Травня, 2024 37

Фото: Аграрний тиждень

Завдяки прокурорам

Господарським судом Львівської області задоволено два позови Пустомитівської окружної прокуратури до суб’єкта господарювання. Рішеннями суду розірвано договори оренди землі, зобов’язано повернути їх у розпорядження громади.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівської обласної прокуратури.

Мова йде про три земельні ділянки загальною площею 116 га, які знаходяться у руслі річки Верещиця. Останні розташовані на території Великолюбінської територіальної громади.

Встановлено, що у 2004 році приватні підприємці орендували водний об’єкт для здійснення рибогосподарської діяльності. При цьому для орендарів встановили мінімальну орендну плату, оскільки врахували необхідність розвитку даного регіону та створення на вказаних землях рибогосподарського водного об’єкту.

Однак підприємці неналежно виконували умови договору оренди. Зокрема, останні три роки орендарі не сплачували до бюджету громади орендну плату за землі водного фонду. Внаслідок таких дій до місцевого бюджету не надійшла значна сума коштів.

Окрім цього, вже протягом майже 20 років орендарі не вели будь-якої господарської діяльності зі створення рибного господарства на вказаних землях. Як наслідок на цих землях зафіксовано неконтрольоване заболочення та підтоплення ґрунтів, а також неконтрольоване залісення та стихійне засмічення орендованих площ.

Реагуючи на порушення, прокуратура стала на захист інтересів держави та звернулась до суду з відповідними позовами.

Суд погодився з доводами прокурора та задовольнив позови в повному обсязі.

Наразі розірвано договори оренди землі та зобов’язано повернути вищевказані землі.

Коментарі

Позначки: ,