На пункті пропуску у Раві-Руській відновили будівництво пішого переходу

Новини 02 Червня, 2022 82

​​Розбудова пунктів пропуску на кордоні між Львівщиною та Республікою Польща: що треба знати на цей момент

Пункт пропуску Нижанковичі – Мальховіце має запрацювати до 2024 року. Зараз польська компанія-підрядник виконує там роботи.

Пункт передбачає спільний контроль українських і польських митників та прикордонників, як це є на КПП Грушів.

Майбутній пункт пропуску розрахований на автомобілі, масою до 3,5 тонн. Визначена вартість робіт – 109 мільйонів злотих. Фінансує Польща.

Аби покращити доїзд до майбутнього пункту пропуску, минулоріч у березні ми почали будівництво дороги Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий. Дорогу будують за польські кредитні кошти.

Проєкт завершили уже на половину. На жаль, через початок повномасштабної війни цьогоріч роботи розпочали пізніше. Зараз триває реконструкція мостів. 

Також плануємо спільно з польською стороною відновити залізничне сполучення з цього напрямку до Перемишля. Протяжність колії – 23 кілометри. Працюємо над проєктно-кошторисною документацією.

Польська сторона виділила 40 мільйонів злотих на свою частину залізниці, протяжністю 7 кілометрів. 

Відновили будівництво пішого переходу на КПП Рава-Руська. Цей перехід відповідатиме стандартам інклюзії (пандус, додаткові туалети).

Проєкт фінансується за польські кредитні кошти в межах міжурядової угоди між Україною та Польщею. Вартість – близько 1,5 мільйона євро. Завершити будівництво планують упродовж 7-8 місяців.

«Львівщина є західними воротами України в Європу, а членство України у Європейському Союзі лише питання часу. Працюємо над тим, щоб інфраструктура також відповідала європейським стандартам», – йдеться у повдіомленні.

 

Коментарі

Позначки: ,