На пункті пропуску Краковець – Корчова збільшили пропускну здатність на 50%

Новини 20 Червня, 2022 88

Сьогодні, 20 червня, на пункті пропуску Краковець – Корчова, у межах проєкту  «Відкритий кордон»,  збільшили  кількість смуг  для руху вантажівок з 4 до 10 та створили додаткові павільйони для митного та паспортного контролю.

Про це повідомляє Львівська ОВА, пише “Четверта студія”.

«Ми збільшуємо пропускну спроможність цього пункту пропуску мінімум на 50%  і на цьому не зупиняємось. Далі будемо будувати автобусний термінал і це не єдиний пункт. Загалом є 7 спільних пунктів кордону, далі ми плануємо розбудовувати “Ягодин”  та інші, щоб вдосконалити роботу наших служб з двох боків. Фінальна мета – це спільний контроль. Я сподіваюсь, що цього тижня будуть важливі новини щодо кандидатства України до Євросоюзу і що невдовзі настане день, коли кордонів між нашими державами не буде», – зазначив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Керівник канцелярії Прем’єр-міністра Республіки Польща Міхал Дворчик наголосив, що на цьому пункті планують відкрити ще 5 смуг для вантажних автомобілів і загалом їх буде 15.

«Спільним зусиллями нам вдалося вдвічі збільшити пропускну здатність вантажних автомобілів. Важливо, що черга в обидві сторони кордону також зменшуватиметься. Нещодавно з Міністерством інфраструктури ми узгодили фінансування ще кількох проєктів на кільканадцять мільйонів злотих. Тож незабаром запустимо ще 5 смуг обслуговування вантажних автомобілів. Всього їх буде 15. Дуже дякую усім, хто долучився до цієї справи. В майбутньому сподіваюсь, що процес перетину кордону для наших громадян буде значно легшим», –  наголосив керівник канцелярії Прем’єр-міністра Республіки Польща Міхал Дворчик.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький подякував польським колегам за спільну роботу щодо реалізації цього інфраструктурного проєкту.

«Президент України Володимир Зеленський сказав, що цей тиждень буде визначальним: ми почуємо відповідь від Європейського Союзу щодо статусу кандидата для України. Ми рухаємось у сторону Євросоюзу. І завдяки нашим польським друзям робимо видимі кроки до цього вже сьогодні. Тепер перетинати кордон через ПП «Краківець-Корчова» суттєво легше. Сподіваємося, що цього кордону скоро не буде.

Наразі ж продовжуємо працювати спільно з польською стороною, щоб позбутися вузьких місць на західному кордоні та покращити логістику в напрямку Україна – Польща та ЄС», – наголосив очільник області.

Він також зазначив, що минулого року закладали камінь будівництва пункту пропуску у Нижанковичах, тож було б добре таку ж схему руху запровадити і на цьому пункті.

«Це ще більше розвантажить кордони і дасть змогу збільшити вантажний потік.  Також це дозволить розвиватись бізнесу в час війни і з польської сторони, і з нашої.   Обговорюємо і можливість розвитку залізниці. Ці кроки покажуть, що ми дві великі європейські держави», – додав Максим Козицький.

Коментарі

Позначки: , ,