На Прикарпатті встановлять флагшток у музеї Степана Бандери за мільйон гривень

Новини 05 Березня, 2021 179

На Прикарпатті встановлять флагшток у музеї Степана Бандери за мільйон гривень

Один мільйон гривень виділила Івано-Франківська обласна рада на встановлення флагштоку в історико-меморіальному музеї Степана Бандери. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив історик Ярослав Коретчук, пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Він зазначив, що отримав багато негативних відгуків від громади щодо ціни флагштоку. Саме тому вирішив дослідити, скільки приблизно коштуватиме встановлення прапора.

“Чого я тільки не почув: і про корупцію, і що флагшток з маленької труби коштує кілька тисяч гривень, і звинувачення керівництва обласної ради. От випала хвилина і попрацював. Копіюю вам ціни на флагшток висотою 36 метрів – це один мільйон 600 тисяч гривень. Наголошую, що флагшток у музеї Бандери має мати висоту 50 метрів. І мільйона навіть буде замало”, – йдеться у повідомленні історика.

Ярослав Коретчук додає, що рішення про таку висоту флагштока ухвалила Івано-Франківська облдержадміністрація.

“Рішення щодо висоти приймалося не нами. Ми водночас теж неприхильно ставимося до такої висоти флагштока”, – сказав він.

До слова, історико-меморіальний музей Степана Бандери (філія Музею визвольної боротьби імені Степана Бандери) внесли у список 23 об’єктів, які реконструюють в України до 30-ї річниці Незалежності.

Коментарі

Позначки: ,