На Прикарпатті учнів 5-11 класів повернулися за парти (ВІДЕО)

Новини 13 Квітня, 2021 997

На Прикарпатті у школах відновили очний навчальний процес для учнів 5-11 класів.

Як повідомила Суспільному Карпати начальниця обласного відділу загальної середньої та дошкільної освіти Лілія Сачовська, зараз в області на самоізоляції продовжують перебувати п’ять класів, пише Четверта студія.

Воостанє івано-франківські учні ходили до школи у січні. Восьмикласниця Івано-Франківського ліцею № 11 Наталія Гошовська радіє, що дистанційне навчання завершилося. Адже очно, на думку дівчини, шкільний матеріал засвоюється краще.

“Якщо говорити про навчання в школі, то це, звісно, підвищує ризик захворюваності, але тут веселіше. Більше спілкування. І навчатися набагато краще, адже під час дистанційки іноді виникали проблеми з технікою”, — каже школярка.

Восьмикласник Олег Постоловський також чекав на повернення до школи. Хоча дистанційне навчання хлопець вважає хорошою альтернативою на час карантину.

“Вчитися на дистанційному навчанні зручно. Але є і мінуси. Ти сидиш весь час вдома і не бачиш своїх однокласників. Немає свіжого повітря. В школі весело, знання отримуєш і можна побігати десь на вулиці біля школи. Є свої плюси і мінуси”, — розповідає хлопець.

У ліцеї № 11 уроки проводять згідно із санітарними вимогами. У коридорах є антисептики, після кожного уроку клас провітрюють, розповідає вчителька інформатики та математики Ганна Пірановська. Окрім цього, парти та комп’ютерну техніку, якої торкалися діти, дезінфікують.

“Дистанційне – це дуже складно. Насамперед, для учнів. Бо великий обсяг матеріалу пояснити дистанційно – це не те. Але сподіваємося, що й далі очно працюватимемо. Бо так зручніше. Є контакт, я можу підійти до кожного індивідуально і пояснити. А вдома вони вимушені із труднощами справлятися самостійно”, — розповіла вчителька.

У навчальному закладі 95 % учнів середньої та старшої ланки сьогодні повернулися за парти. За словами заступниці директора Олени Шевчук, наразі у ліцеї на самоізоляції перебуває один клас. Щодо школярів 1-4 класів, то їхня відвідуваність майже стовідсоткова.

“Намагаємося організувати так навчальний процес, як прописано в регламенті. Учні сидять у своїх кабінетах, пересуваються по школі вчителі. Якщо батьки мають якісь застереження щодо того, чи можуть їхні діти зараз відвідувати навчальний заклад, якщо в когось в родині проблеми зі здоров’ям, є сімейна форма навчання. Вона надає можливість навчатися дитині вдома і тільки проходити потім підсумкові оцінювання згідно із законодавством вже у школі”, — каже Олена Шевчук.

Начальниця обласного відділу загальної середньої та дошкільної освіти Лілія Сачовська розповідає, що школи можуть перейти на дистанційне навчання знову, якщо половина класів перебуватиме на самоізоляції.

“Чи є школи, чи немає, яким не вдалося сьогодні виконати рішення регіональної та державної комісії ТЕБ та НС, то таких повідомлень не було. А отже всі приступили до роботи. Є класи на самоізоляції. Школа може бути зачинена, якщо 50 % класів будуть на самоізоляції, а також педпрацівники”, — розповіла Лілія Сачовська.

Також, за її словами, станом на 11 квітня із підтвердженим діагнозом COVID-19 в області продовжують лікування 67 дітей та 108 вчителів.

Коментарі

Позначки: ,